• Banner Keepersschool Keepersaction Nieuw Min 1

METEN EN WEGEN

 

Keepersaction heeft geïnvesteerd in de Tanita Health Monitor, wat één van de meest betrouwbare weegschalen is om de lichaamssamenstelling in kaart te brengen. Dit vinden wij vanuit Keepersaction een belangrijk onderdeel om de volgende redenen:

Wij kunnen zo vroegtijdig de lichaamssamenstelling van de keeper/keepster objectiveren en adviezen kunnen geven om toekomstige gezondheidsproblemen proberen te voorkomen

Het biedt motivatie om (indien nodig) de leefstijl te verbeteren en zo bij een volgende meetmoment mooiere uitkomsten te krijgen

De weging wordt meegenomen in het beoordelen van de fysieke belastbaarheid (welke wordt gemeten middels het Athletic Skills Model*)

Het Athletic Skills Model is een model wat gebruikt kan worden om de groeispurt van een kind te analyseren. Wanneer een kind in de top van zijn groeispurt zit (Peak Height Velocity) vraagt dit veel van het lichaam. Zowel fysiek, mentaal en hormonaal vinden er dan vele schommelingen plaats. Wij willen iedere keeper/keepster zo indelen dat al deze factoren passen binnen de groep waar hij/zij in traint. Dit is dus meer dan alleen fysieke fitheid en techniek.


Om een zuivere meting plaats te laten vinden (Voor alle duidelijkheid; het is beslist GEEN medische keuring) willen wij graag dat de deelnemer zo min mogelijk kleding draagt. Dit is uiteraard niet verplicht.

De metingen vinden groepsgewijs plaats met de jongens gescheiden van de meisjes. De ouders zijn allen hartelijk welkom om hun kind te vergezellen en te begeleiden, idealiter, het is onze wens dat u als ouder mede toeziet op een juiste gang van zaken. Ook is er een mannelijke of vrouwelijke fysiotherapeut in dezelfde ruimte aanwezig om de metingen te begeleiden en eventuele vragen direct te kunnen beantwoorden. Elke keeper krijgt een uitdraai mee van de diverse gemeten waarden. Op deze bon vindt u alle relevante gegevens terug (leeftijd, geslacht, lengte, gewicht, vet% etcetera).  Deze metingen worden u door Keepersaction aangeboden en zijn geheel kostenloos!

Mocht u naar aanleiding van de gemeten waarden vragen hebben en/of een persoonlijk advies willen ontvangen met eventueel een op maat gemaakt oefenprogramma van onze fysiotherapeut en/of een voedingsadvies, dan kunnen wij u hierin tegen een kleine vergoeding van dienst zijn.

Verder willen wij u graag informeren dat iedereen die werkzaam is bij Keepersaction en voordat hij of zij toetreed tot het team een V.O.G. dient te overleggen. (Uiteraard zijn ook hiervoor de kosten voor rekening van Keepersaction)

 

tanita 360

De weegschaal meet de volgende aspecten:
• Vetpercentage
• Vetmassa in KG
• Vetvrije massa in KG
• Spiermassa in KG
• Lichaamsvocht percentage
• BMI (Body Mass Index)
• Botmassa in KG
• Fysieke waardering
• Viscale vet rating
• Basale Metabolisme Rating BMR (Kcal)
• Metabolische leeftijd (‘echte leeftijd’)
• Ideaal waarden


Heb je een vraag?

Wij bellen je graag even terug!

Volledige naam(*)
Please let us know your name.

Telefoonnummer(*)
Please let us know your telefoonnummer

Emailadres(*)
Invalid Input

Jouw vraag(*)
Please let us know your message.

 

Please publish modules in offcanvas position.

Deze website maakt gebruik van cookies om de benodigde functionaliteit van de website te bieden en om uw ervaring te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met onze privacybeleid.
Ok