METEN EN WEGEN

Keepersaction heeft in 2017 geïnvesteerd in de Tanita Health Monitor, wat één van de meest betrouwbare weegschalen is om de lichaamssamenstelling in kaart te brengen. Dit vinden wij vanuit Keepersaction een belangrijk onderdeel om de volgende redenen:

Wij kunnen zo vroegtijdig de lichaamssamenstelling van de keeper/keepster objectiveren en adviezen kunnen geven om toekomstige gezondheidsproblemen proberen te voorkomen

Het biedt motivatie om (indien nodig) de leefstijl te verbeteren en zo bij een volgende meetmoment mooiere uitkomsten te krijgen

De weging wordt meegenomen in het beoordelen van de fysieke belastbaarheid voor - tijdens en na de groeispurt (welke wordt gemeten middels het Athletic Skills Model*)

Het Athletic Skills Model is een model wat gebruikt kan worden om de groeispurt van een kind te analyseren. Wanneer een kind in de top van zijn groeispurt zit vraagt dit veel van het lichaam. Zowel fysiek, mentaal en hormonaal vinden er dan vele schommelingen plaats. Rondom de Peak Heigth Velocity (PHV) vinden de volgende fysieke verschijnselen plaats;

* De stabiliteit neemt af
* De kracht neemt af
* Klachten aan gewrichten nemen toe

Bij kinderen waarbij de APHV kleiner is dan -1 is er sprake van een vroege rijping en zal de piek van de groei eerder plaats vinden dan gemiddeld. Bij een APHV van minder dan -1,5 is ook het advies om nadruk te gaan leggen op de flexibiliteit. Wanneer de APHV tussen de -1 en 1 bevindt is zal de PHV op rond de gemiddelde leeftijd van de PHV plaats vinden. Zodra de APHV groter is dan 1 dan is er sprake van een late rijpen en zal de piek van de groei later plaatsvinden dan gemiddeld.

Groeispurt

Wij willen iedere keeper/keepster zo indelen dat al deze factoren passen binnen de groep waar hij/zij in traint. Dit is dus meer dan alleen fysieke fitheid en techniek.


Om een zuivere meting plaats te laten vinden (Voor alle duidelijkheid; het is beslist GEEN medische keuring) willen wij graag dat de deelnemer zo min mogelijk kleding draagt. Dit is uiteraard niet verplicht.

De metingen vinden groepsgewijs plaats met de jongens gescheiden van de meisjes. De ouders zijn allen hartelijk welkom om hun kind te vergezellen en te begeleiden, idealiter, het is onze wens dat u als ouder mede toeziet op een juiste gang van zaken. Ook is er een mannelijke of vrouwelijke fysiotherapeut in dezelfde ruimte aanwezig om de metingen te begeleiden en eventuele vragen direct te kunnen beantwoorden. Elke keeper krijgt een uitdraai mee van de diverse gemeten waarden. Op deze bon vindt u alle relevante gegevens terug (leeftijd, geslacht, lengte, gewicht, vet% etcetera).  Deze metingen worden u door Keepersaction aangeboden en zijn geheel kostenloos!

Mocht u naar aanleiding van de gemeten waarden vragen hebben en/of een persoonlijk advies willen ontvangen dan zijn wij u graag van dienst!

Verder willen wij u graag informeren dat iedereen die werkzaam is bij Keepersaction en voordat hij of zij toetreed tot het team een V.O.G. dient te overleggen. (Uiteraard zijn ook hiervoor de kosten voor rekening van Keepersaction)

Heb je een vraag?

Wij bellen je graag even terug!

Please let us know your name.

Please let us know your telefoonnummer

Invalid Input

Please let us know your message.

 

 

tanita 360

De weegschaal meet de volgende aspecten:
• Vetpercentage
• Vetmassa in KG
• Vetvrije massa in KG
• Spiermassa in KG
• Lichaamsvocht percentage
• BMI (Body Mass Index)
• Botmassa in KG
• Fysieke waardering
• Viscale vet rating
• Basale Metabolisme Rating BMR (Kcal)
• Metabolische leeftijd (‘echte leeftijd’)
• Ideaal waarden