• De leukste keepersschool van Nederland | Keepersaction

Bij Keepersaction is Passie de motor van het succes

Wij werken volgens de 4 stadia van leren (Maslow)

 

Hoe werkt het?

Iets leren gaat niet vanzelf. De psycholoog Maslow heeft de 4 stadia van leren opgeschreven. Door dit te onthouden, begrijp je mogelijk beter hoe je leert en hoe het komt dat sommige dingen jou wat gemakkelijker afgaan dan andere.

De 4 stadia:

1: Onbewust en onbekwaam
Je ben je niet bewust dat je nog niet goed kunt keepen. Je gaat keepen zoals jij denkt dat het moet.

2: Bewust en onbekwaam
Nu besef je dat je nog niet zo goed bent in keepen. Je wilt dit graag goed gaan leren en je weet ook dat het niet vanzelf gaat, maar dat je er training voor nodig hebt en begint wat van andere keepers na te doen en wat te ‘rommelen’ op je club en met vrienden of vriendinnen.

3: Bewust en bekwaam
Je bent nu bezig om het keepen goed te gaan leren. Zodra jij je concentreert kun je al een aardig balletje pakken. Om nog beter te worden ga je nog harder trainen. Dit is de lastigste fase van de vier! Je kunt je onzeker voelen, zelfs boos en moedeloos worden wanneer het allemaal niet gelijk lukt. Sommige keepers geven het nu op: de oude manier van afkijken en wat aanrommelen, werkte toch ook best goed.

4: Onbewust en bekwaam
Yes!! Je hebt het geleerd: je zelfvertrouwen is enorm toegenomen als ook het plezier in het keepen. Je kunt nu zonder er al teveel over te moeten nadenken, lastige ballen tegenhouden. Doordat je de techniek onder de knie hebt kun je nu zelfs je medespelers coachen en het spel beginnen te lezen en je kunt nu weer verder gaan om de volgende uitdaging, volgens hetzelfde patroon aan te pakken.

Onze leermethode is aan de hand van deze 4 fasen van Maslow. We kijken telkens weer bij elke nieuwe situatie in welke fase de keeper zich bevindt en pakken het van daaruit op. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat datgene wat je al onder de knie hebt ook geoefend blijft worden zodat dit niet verwatert.

Coachen:

Wij coachen in positieve zin de uitvoering, leggen het stil om duidelijk aan te geven dat iets goed gaat i.p.v. stil te leggen en te benadrukken wat fout gaat. Dit is voor velen in de sport een moeilijk gegeven. Het is immers veel makkelijker om foute dingen te herkennen dan de juiste dingen. Het is onze taak om deze leermethode uit goed te voeren en als vanzelfsprekend te laten ervaren om zodoende een super fijn en veilig klimaat voor alle keepers te creëren. 

Vaardigheidstest:

Tijdens de 10 trainingen worden er een aantal speciale individuele vaardigheidstesten afgenomen en indien nodig een aantal zaken van je gemeten, zoals bijvoorbeeld je gewicht, lengte, vochtpercentage en je spiermassa. Met deze gegevens berekenen wij wanneer jij in je groeispurt beland en wat jouw lichamelijke mogelijkheden zijn. Met deze uitkomsten kunnen wij jou dan nog gerichter trainen en je talent volledig tot zijn recht laten komen. Ook kunnen wij jou indien je dat wilt een advies over je eetgewoonte geven. (Door een sportvoedingscoach uit het betaald voetbal)

Meer info over Meten en Wegen!